מכתבי תודה

משרדי החברה הכלכלית - שיפוץ ואדריכלות פנים, מ. א. עמק חפר
יצחק גניגר
02 אוקטובר 2011

לפני כשנה העתקתנו משכננו מבית המועצה האזורית עמק חפר לבניין משרדים חדש.


כל מי שנכנס למשרדים החדשים שלנו מתפעל מיופים ומן האווירה הנעימה בהם.


נהנינו לעבוד איתך על תכנון המשרדים ולראות אותך מטפלת בכל קשת הנושאים, בחירת חומרי הגמר, העיצוב, הפתרונות הטכניים, בחירת הריהוט הנכון, פתרונות אחסון ואפילו השלטים שליד החדרים וידיות הדלתות.
ראינו את העבודה שלך מול הקבלנים ואת ההקפדה על הביצוע הן מהפן הטכני והן מהפן העיצובי.


אנחנו מודים לך על ההקשבה לצרכים של כל אחד מאיתנו, המנכ"ל, המזכירות ואנשי מחלקת הרווחה של המועצה. השיתוף שלנו בהחלטות, יחד עם ההקפדה שלך עד הפרטים הקטנים, הביאו את המבנה למה שהוא, מקום עבודה נעים ומכובד.


אנו מודים לך מאוד ונשמח לשתף פעולה בפרויקטים בעתיד.

 

בכבוד רב,
יצחק גניגר, מנהל כללי
החברה הכלכלית לפיתוח עמק חפר בע"מ

צפו בפרויקט
שיפוץ בית ישן, אמץ מ.א. עמק חפר
ענת גינזבורג
20 אוקטובר 2011

סיגל שלום,

היה לנו כיף גדול לעבוד איתך בשיפוץ הבית. חששנו מאוד לעשות
שינוי מבית של 180 מ"ר לבית של 90 מ"ר, 5 נפשות, והצלחת ליצור
בית שסיפק לנו את כל הצרכים היומיומים. תודה על ההקשבה לצרכים
שלנו ולשגעונות והתאמתך לדרישות שלנו תוך התעקשות על עמידה על
דברים הכרחיים שאת ראית ואנו לא.
תודה על הכל.

 

צפו בפרויקט
אדריכלות פנים בדגם של קבלן, קיבוץ רגבים מ.א. אלונה-מנשה
עטרה צחור דיין
16 יוני 2013

התלבטנו רבות לפני שהתחלנו לבנות את ביתנו האם לקחת ליווי אדריכלי, הרי היה מדובר בבית של פרוייקט קבלני בבניה משותפת בקיבוץ, כלומר הדגם היה נתון וכל מה שהיינו צריכים זה לעשות כמה התאמות, להזיז כמה קירות, על מנת להתאים את הבית למשפחתנו. לרגע זה היה נשמע פשוט ואפשרי לבד וכך אולי נחסוך כמה אלפי שקלים.

 

אבל אז פגשתי את סיגל, פגישה מקרית, שבו היא הצהירה בצורה חד משמעית: "אין מצב שאתם בונים בית ואני לא מעצבת לכם אותו" החלטיות מלאת נדיבות שהקסימה אותנו כל כך. הסכמנו להיפגש, לבדוק התאמה בטעם וברוח. ומיד מצאנו התאמה שכזו: סיגל הביאה את הטעם הנפלא שלה, הטבעי, הארצי, אוהב החומר כפי שהוא מה שהתאים לרצון שלנו לעצב בית שמתאים ברוחו לקיבוץ: נקי, אינטימי, כייפי, לא יומרני, פשוט ופונקציונלי ומנגד שיהיו בו קוים מקוריים, המייצגים את הטעם שלנו לחפצים ישנים, משופצים, לתחושה שיד אומן נגעה בבית, לבוהמייניות מסוימת ולמקוריות.

 

סיגל הלכה איתנו את הדרך ובכוונה אני מדגישה "איתנו". בתים סביבנו נבנו שבהם ראינו מעצבים ואדריכלים בונים בתים המתאימים לטעם שלהם ולאו דוקא המייצגים את טעם בעליהם. יצא לנו לשמוע משפטים: "כן, זה יקר, אבל המעצבת שלנו מתעקשת ולא מוכנה לוותר", "קניתי את המנורה הזו כי המעצבת שמה וטו על מנורות אחרות". ואנחנו? אנחנו רצינו גג כחול, ומטבח טורקיז, ואמבטיה פתוחה לחדר שינה הורים  ופינות אינטימיות בבית ולאו דוקא "סלון גדול" ועוד הרבה רעיונות שאחרים הגיבו מיד במילים: "למה? זה ימאס לכם" או "אבל הולך היום קרם?" "אבל גדול זה יפה" חוץ מסיגל שתמיד אמרה: "אני סומכת על הטעם שלכם וצבע אם הוא אהוב אז הוא לא ימאס וגם קטן ואינטימי זה יפה". ובנוסף, היא לאורך כל הדרך דאגה גם לתקציב שלנו, גם אם זה דרש ממנה ויתור. היא הורידה אותנו מרעיונות שהיו עולים לנו הרבה כסף ולחינם, כמו ארגזי רוח נסתרים, שבמילא הוילונות מסתירים אותם.

 

אספקט נוסף שהרווחנו אותו מעבודתנו עם סיגל, הוא הידע שיש לה בפיקוח על פרויקטים בשטח, היא לא היתה רק האדריכלית והמעצבת אלא הגיע לשטח, בדקה, דיברה אם הקבלן והפועלים והיתה עין נוספת וכשהיה צורך להיות קשוחה היא ידעה לעשות כן ולזכותה עומדת גישתה לסדר, תיוק, רישום ותיעוד.

 

לסיום אנחנו מרגישים כי לסיגל חלק בבית שלנו, הרווחנו גם שלט כניסה יפיפה עשוי עבודת פסיפס מבית מדרשה. אנו מודים לסיגל מכל ליבנו, זה היה מסע לא פשוט אך אם מדריכת דרך נאמנה, מסורה, חרוצה ויצירתית במיוחד.

 

תודה,

משפחת דיין

צפו בפרויקט
בית על מגרש צר וארוך, חדרה
תומר ריחאנה

כשנפגשנו עם סיגל לאחר שכבר נפגשנו עם מספר אדריכלים אז ממש התחברנו אליה ולראש שלה , באותו היום כבר שירטטה לנו סקיצה וראינו שהיא מדברת לאופי שלנו מבחינת הבית.

התכנון שלנו לקח המון זמן בגללי כיוון שלא התפשרתי על הזמן של התכנון והיו לנו המון סקיצות שהשתנו על הדרך , גיליתי אדריכלית מקסימה , סובלנית , פסיכולוגית לעיתים :-) . 

בסוף הגענו לתיכנון מוסכם על כולנו , ליוותה אותנו במהלך כל הדרך גם במועצה וגם בשטח מול הקבלנים , פתרה בעיות בנייה ומבינה בנייה וגם מחוברת לשטח בצורה מאוד טובה. בסופו של דבר קיבלנו בית יפה שתוכנן עפי התקציב שהגדרנו לה מראש , בית פרקטי שאנו מאוד מרוצים ממנו גם מבחינת הגינה וגם התכנון הפנימי.

ממליץ בחום!

צפו בפרויקט
בית לבן עם חלונות תכולים, כפר בן נון מ.א. גזר
רינה ויוסי יחיאלי
24 דצמבר 2014


סיגל,
בנינו יחד בית בהרחבה בכפר בן נון. הגעתי אליך דרך חיפוש באינטרנט ומצא חן בעיני הנושא של מודעות לבניה מותאמת לסביבה, כיווני אוויר וכו'. ברגע שנפגשנו הרגשתי שיש לנו גם ראייה משותפת בנושאים רבים שקשורים לתכנון הבית.


מתחילת התהליך ועד לסיום תמיד היית זמינה וקשובה. הצעת רעיונות רבים ועם זאת תמיד התחשבת בצרכים וברצונות שלנו, עם הכוונה מניסיונך ומהידע המקצועי שלך.


בנוסף לתכונות הללו יש 2 דברים שמאד בולטים אצלך: הידע והניסיון לא רק בתכנון אלא גם בשטח, מה שמאפשר בנייה שממש תואמת לשטח ולנוף מסביב, ולא פחות חשוב, להתמודדות יעילה ומקצועית עם בעלי המקצוע השונים - וכל מי שבנה יודע איזה כאב ראש ההתמודדות הזו יכולה להוות!
הדבר השני הוא היושרה: כשניגשנו יחד לבחור אלמנטים כגון קרמיקה וכד' בכל מקום דאגת להודיע לבעלי העסק שאת לא מבקשת פער תיווך אלא שיגלגלו את ההנחה אלי, הלקוחה. וכמעט כל בעל עסק ציין שזוהי התנהלות נדירה בימינו.


ליווית אותנו בשלבי התכנון והבנייה השונים מול רשויות וועדות, ותמכת בנו מכל הבחינות.
היה תמיד נעים ומעניין לדבר אתך גם על נושאים לא קשורים לבנייה, ופשוט נחמד מאד להיות בחברתך.
אמליץ עליך בחום לכל מי שמעוניין לתכנון ולבנות בית.


תודה!
רינה ויוסי יחיאלי
 

צפו בפרויקט
בית עם קיר טורקיז ומדרגות מצויירות, צלפון מ. א. מטה יהודה
איל זיתוני
06 ינואר 2016

לסיגל שלום,
לאחר השלמת תהליך הבניה של ביתנו בצלפון לרבות הלווי הצמוד בהגשת הבקשות תחילה להיתר בניה וכעת לטופס 4, אנו רוצים להודות לך מקרב לב על הלווי בפרויקט והחוויה שהיתה בעבודה מולך:


על עשרות השעות והסקיצות שנעשו בדרך, על הירידה לפרטים , על היכולת להבין ולהתאים את הבית לתקציב ( הלא גדול..) ולרצונות והמאווים שלנו , על היצירתיות והגמישות המחשבתית, על העזרה במציאת אנשי ביצוע, על האכפתיות והחריצות במהלך הבניה ( לכל אריח יש כתובת...) וכמובן על התוצאה הסופית.


מעל הכל, תמיד ידענו שיש לנו כתובת להתייעץ ולחשוב, לתת פתרון איכותי אך גם במחיר שפוי, להלחם כאשר צריך מול בעלי מקצוע שעיגלו פינות וגם לדעת לפעמים לעצום עין ולהמשיך הלאה..


כמי שחווה נפילות כואבות וצלקות לא קטנות בפרויקט ( ולכן גם יודע את ההבדל בין מובטח למקוים), אפשר להמשיל אותך לנקודת אור זוהרת שמהווה עבורנו מודל להתייחסות ללקוח, גם בפן האישי- אנושי ולא פחות בפן המקצועי.
 
בברכה,
איל ואיילת זיתוני
 

צפו בפרויקט
בית קובי, גבעתיים- עיצוב חדר הנצחה וקיר תורמים
אביבה איכלבום
31 ינואר 2016

עמותת בית קובי הוקמה לכבודו ולזכרו של סמ"ר קובי איכלבום הי"ד אשר נפל בכ"ו באדר תשס"ב, 10.3.2002, בעת פעילות מבצעית בנצרים. קובי, לוחם ומפקד מצטיין בחטיבת גבעתי, האיר את חייו באהבת המשפחה והארץ. עמותת בית קובי הוקמה מספר חודשים לאחר נפילתו, כחלק מהצוואה הבלתי כתובה שהשאיר אחריו: "זו לא חוכמה לצאת חייל טוב מבית כמו שלי, החוכמה היא לקחת מישהו שקשה לו ולהרים אותו". בדבריו אלו כיוון קובי בעיקר לחיילים הבודדים המשרתים בצה"ל. כיום, בית קובי הינה העמותה היחידה המוסמכת ע"י צה"ל לסייע לחיילים בודדים ולהעביר סדנאות ערכים למפקדים ולאנשי כוחות הביטחון.


את סיגל זכיתי להכיר כאשר ביקשתי לעצב את חדר ההנצחה של קובי, בני. בשנת 2007.
מיותר לציין כי נושא הנצחה הינו כואב ומורכב. סיגל ברגישותה הרבה לא הייתה צריכה הרבה הסברים ומיד הבינה את רוח הדברים ובמקצועיות שאין דומה לה עיצבה את חדר ההנצחה שכל מי שנכנס אליו הבין כי הגיע למקום שמשדר כבוד וחיות ולא עצב ומוות.
ב-2008 הוקם מרכז של עמותת בית קובי וסיגל נקראה לדגל. סיגל מילאה תפקיד של אדריכלות ועיצוב פנים. עיצוב של שתי דירות לחיילים בודדים, עיצוב חדר הנצחה, עיצוב משרדי העמותה.
סיגל כתתה את רגליה יחד אתנו, לבחור את כול האבזרים מהגדולים עד הקטנים מתוך הבנה גדולה של הצרכים ובהשקעה מזמנה הפרטי באהבה רבה .
אין מילים שיכולות לתאר את הרגישות הנאמנות והמקצועיות שהפגינה סיגל  והכול בכבוד באהבה ובמאור פנים.

אני מודה לך סיגל בשם כל צוות בית קובי על ההקשבה היצירתיות והאנושיות. זכינו באדם כמוך.
ונמשיך בפרויקטים עתידיים יחד איתך.

צפו בפרויקט
מסעדת המו ומו, רחובות - שיפוץ ותכנון פנים
ויקי ותמיר לוי
16 פברואר 2016

לסיגל היקרה,

כשהחלטנו לשפץ את המו ומו ידענו בדיוק איך אנו רוצים שיראה, אבל לא היינו בטוחים שנצליח להפוך את הדימיון למציאות. ואז פגשנו אותך. את ידעת בדיוק איך לשלב את הבקשות שלנו, להיות קשובה וסבלנית. הליווי הצמוד והנעים ללא ספק הפך לנו את השיפוץ והבלגן שכרוך בו למשהו נעים וכיפי.

 

הפרוייקט אצלנו היה יותר מאתגר בשל המגבלות של השימור, שהציבו לפנינו בעיות לא פשוטות שהצלחת לתת להם מענה הולם תוך כדי העבודות  (שכן המבנה בן כ- 100 שנה).

 

השיפוץ יצא בדיוק כפי שרצינו, במקום שרצינו, בגודל ובצורה הכי מדוייקת שיכלנו לבקש.

 

תודה לך סיגל, על עשייה מהלב,

על שהצלחת להפוך את המקום שלנו בדיוק למה שרצינו. ניפגש בפרוייקט הבא  :-)

 

ויקי ותמיר לוי

צפו בפרויקט